top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Passy Mubalama

Congo aidprofenasbl.wordpress.com

Passy staat aan het hoofd van Aidprofen. Samen komen ze op voor vrouwenrechten en gaan ze de strijd aan tegen seksueel geweld.

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
11.11.11
11.11.11 vecht tegen onrecht en voor duurzame verandering, want iedereen verdient dezelfde basisrechten.
changemaker delen

Passy verdedigt samen met Aidprofen vrouwenrechten in Congo

Passy staat aan het hoofd van Aidprofen (Actions et initiatives de développement pour la protection de la femme et de l’enfant), een ngo die opkomt voor vrouwenrechten en de strijd aangaat tegen seksueel geweld. Haar doel: het politieke engagement van jongeren en vrouwen vergroten zodat ze weerbaarder worden en voor zichzelf opkomen.

Door de confrontatie met de slechte levensomstandigheden in het kamp Mungunga voor ontheemden in Noord-Kivu (Congo) richtte Passy Mubalama in 2011 Aidprofen op. Op deze manier hoopte Passy de situatie van de vrouwen en kinderen in het kamp te verbeteren. Al snel breidde de interventiezone van Aidprofen uit en evolueerde de organisatie naar het breder domein van vrouwenrechten en de deelname aan het politieke proces voor vrouwen en jongeren.

Passy stimuleert met haar organisatie het politieke engagement van jongeren en vrouwen zodat ze strijdvaardiger worden en zichzelf en hun rechten verdedigen.

Passy:

“Door op te groeien in conflictgebied, heb ik alle miserie gezien. Dit heeft me de kracht gegeven om zelf iets te ondernemen en verandering te willen brengen in mijn gemeenschap.”

Doorheen de jaren ontwikkelde Aidprofen zich tot een organisatie die mensenrechten verdedigt, de strijd aangaat tegen seksueel en gender gerelateerd geweld, en meewerkt aan de algehele vrede en democratie in Congo. Met Aidprofen organiseert Passy voornamelijk sensibiliseringsacties waarbij vrijwilligers in dialoog gaan met lokale gemeenschappen over hun dagelijkse problemen en de mogelijke oplossingen. Tijdens ‘Café Citoyen’ nodigen ze ook vertegenwoordigers van het rechtsapparaat, de politie en het leger uit.

Passy:

"Lokale jongeren en vrouwen gaan met deze experten in debat over hun concrete bezorgdheden en realiteiten. Ze geven dan rechtstreeks informatie aan elkaar en kunnen kritisch vragen stellen over sommige acties of interventies."

Passy kreeg nationale en internationale erkenning voor haar werk ter ondersteuning van vrouwenrechten. Je kan haar horen op verschillende internationale conferenties waar ze vertelt over haar werk, haar visie en Aidprofen.

Meer weten?

 

Straf hé

hoe Passy haar leven riskeert voor vrouwenrechten

Met jouw vrije bijdrage blijven Changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft.

Steun Passy