top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Maharouf Chogaba

Maharouf Chogaba

Marokko www.alcs.ma/

Maharouf zet zich samen met Association de Lutte Contre le Sida (ALCS) in voor de strijd tegen hiv in Marokko.

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
UCOS
Het Universitair Centrum voor Ontwikkelings- samenwerking (UCOS) is een erkende Belgische ngo met als missie de versterking van wereldburgerschaps- competenties bij studenten, docenten en medewerkers van het hoger onderwijs.
changemaker delen

Maharouf strijdt tegen hiv in Marokko

Maharouf is een volhardende netwerker die zich inzet voor de strijd tegen hiv in Marokko. Na een moeilijke aankomst vanuit Togo in Marokko besloot hij iets terug te doen voor de Sub-Saharaanse gemeenschap in Rabat.

Nu voert Maharouf ‘community HIV-tests’ uit voor de Association de Lutte Contre le Sida (ALCS), een Marokkaanse vereniging die solidair is met mensen met hiv. Het ALCS gelooft sterk in peer-to-peer bewustzijn. Omdat Maharouf bekend is en een groot netwerk heeft, is hij de geknipte persoon om mensen te informeren over de mogelijke symptomen en risicofactoren van hiv. De naam Maharouf betekent ‘bekend worden’ in het Arabisch, een naam die hij mooi heeft meegenomen. Wanneer de Sub-Saharaanse gemeenschap hulp nodig heeft is hij het aanspreekpunt voor advies. 

Maharouf:

“Via mijn netwerk breng ik mensen en ngo’s met elkaar in contact zodat ze elkaar kunnen versterken in hun dagelijkse strijd tegen hiv en aids.”

De beperkte toegang tot seksuele voorlichting en informatie over soa’s zorgt ervoor dat er in Marokko nog veel vooroordelen, misvattingen en taboes rond seksualiteit bestaan. Daarom wil Maharouf een breder publiek bewust maken van de preventie en risico’s van hiv. Maatschappelijke bewegingen zoals het ALCS zijn cruciaal in het Marokkaanse beleid rond hiv-preventie. Het ALCS lobbyt sterk bij gezondheidsinstanties om langdurige structurele initiatieven met een nationale omvang op poten te zetten. Zo werkt Maharouf samen met het ALCS culturele en sociaaleconomische barrières weg die de bewustwording rond en de behandeling van hiv en aids beletten.

© Anita Balliu

Straf hé

hoe Maharouf zich inzet voor de strijd tegen hiv?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift