top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Georges Azzi

Georges Azzi

Libanon afemena.org/

Georges vecht als oprichter van Helem en de Arab Foundation for Freedom and Equality voor de menswaardige behandeling van de LGBT+-gemeenschap in Libanon.

 

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
UCOS
Het Universitair Centrum voor Ontwikkelings- samenwerking (UCOS) is een erkende Belgische ngo met als missie de versterking van wereldburgerschaps- competenties bij studenten, docenten en medewerkers van het hoger onderwijs.
changemaker delen

Georges vecht voor een positieve kijk op LGBT+-personen in Libanon

Georges is een van de eerste openlijk homoseksuele LGBT+-activisten in Libanon en de Arabische wereld. Hij is de oprichter van zowel Helem als de Arab Foundation for Freedom and Equality. Beide organisaties willen een positieve kijk op de LGBT+-gemeenschap in de Arabische wereld bevorderen. Georges: “Eenmaal je als activist door de media wordt betrapt, heb je een stem. Er is geen weg terug.”

Sinds zijn verschijning op de Libanese televisie, heeft Georges nooit zijn engagement stopgezet om een tolerantere samenleving voor LGBT+-personen te creëren. Ondanks de schaarse financiële middelen en de weerstand van de politie, richtte hij twee organisaties op: Helem en de Arab Foundation for Freedom and Equality. Van die laatste is hij nu coördinator.

Beide organisaties leveren onmisbaar werk om de competenties van LGBT+-personen naar buiten te brengen en een gemeenschap te creëren die hun kracht en diversiteit aanmoedigt. Georges treedt op tegen willekeurige arrestaties van LGBT+-individuen en probeert met zijn organisaties de criminalisering en discriminatie van de LGBT+-gemeenschap tegen te gaan.

“Eenmaal je als activist door de media wordt betrapt, heb je een stem. Er is geen weg terug.”

Zijn activisme kende een andere ongelofelijke weerklank binnen de Arabische taal. De enige woorden om naar homoseksuelen te verwijzen in het Arabisch waren ‘devianten’ of ‘perverten’. Daarom begon Georges het woord ‘mithli al-jin’ te gebruiken, de enige neutrale vertaling van ‘homoseksueel’. ‘Mithli al-jin’ komt steeds vaker voor en wordt nu zelfs door Libanese politici gebruikt. Zo zette Georges samen met andere activisten een enorme stap voorwaarts in de richting van een menswaardigere behandeling van LGBT+-personen in alle Arabische landen.

© Gijs Van Dyck

Straf hé

hoe Georges zich inzet voor de menswaardige behandeling van de LGBT+-gemeenschap?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift