top
ChangemakersWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuws
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Awad al Khalil

Syrië

Awad bouwt samen met de TOTOL Foundation het verwoeste Raqqa terug op door Syriërs nieuwe kansen en een toekomstperspectief te geven.

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
11.11.11
11.11.11 vecht tegen onrecht en voor duurzame verandering, want iedereen verdient dezelfde basisrechten.
changemaker delen

Awad en de TOTOL Foundation geven Syriërs nieuwe kansen

Awad werkt voor de TOTOL Foundation for Relief and Development; een organisatie uit het verwoeste Raqqa die Syriërs nieuwe kansen en een toekomstperspectief geeft. Want er is nog werk in Syrië. Maar liefst 69 procent van de bevolking leeft in absolute armoede. Awad werkt aan onderwijs, gezondheidszorg, juridische bijstand en bemiddeling voor jong en oud.

Raqqa was lang het kerngebied van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Na de verdrijving van IS in 2017 is de nood aan fysieke heropbouw enorm. Ook het herstel van het sociale weefsel is een heuse uitdaging.

Awad:

“Ik werkte als wiskundeleerkracht in de overheidsschool tot IS de controle overnam in de stad. Ze sloten de scholen en verboden mij om les te geven. Ik kon vluchten en pas twee en een half jaar later terugkomen. Ik ben erg geschrokken van de vernieling en de armoede in de stad.”  

Ruim 22.000 mensen zijn geregistreerd als werkzoekend. Hoewel veel inwoners een diploma hebben, missen ze vaak de technische vaardigheden om een rol te kunnen spelen in de heropbouw van de stad. Door samen te werken met lokale gemeenschappen kan Totol, inspelend op de lokale noden, beroepsopleidingen aanbieden. Jonge mannen en vrouwen krijgen opleidingen in interpersoonlijke vaardigheden, ondernemerschap, computervaardigheden, boekhouding en de Engelse taal. Met de steun van 11.11.11 kregen al meer dan 900 Syriërs een opleiding.

Bij de TOTOL-organisatie kunnen mannen en vrouwen ook openlijk over hun traumatische ervaringen tijdens de IS-heerschappij spreken. Het delen van hun verhalen werkt helend en leidt tot nieuwe vriendschappen en samenwerkingen, wat op zijn beurt van Awad een gelukkig man maakt.

Awad:

“Ieder mens verdient het om in een veilige en eerlijke plaats te leven. Het geluk en de lachende gezichten die we zien bij de mensen nadat we hen hebben geholpen geeft enorm veel voldoening en energie. Het geeft hoop op een betere toekomst.”

Meer weten?

 

Straf hé

hoe Awad zijn leven riskeert om Syriërs nieuwe kansen te geven?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Steun Awad