top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Dora Carrión

Dora Carrión

Ecuador

Dora Carrión doet aan stadslandbouw in Quito, Ecuador. Op die manier wil ze de hoofdstad vergroenen en het volk voorzien van vers en veilig voedsel. 

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
rikolto
Rikolto (vroeger Vredeseilanden) betekent 'oogst' in het Esperanto. Het zegt wat we doen. Enerzijds coachen we boeren om beter te oogsten en sterke zakenpartners te worden. Anderzijds oogsten we samen met boeren, bedrijven, scholen, wetenschappers en overheden nieuwe ideeën om het recept van ons voedingssysteem te veranderen. Want een betere wereld, begint bij ons eten.
changemaker delen

Dora Carrión maakt Quito groener en gezonder

Dora Carrión zorgt samen met 1,4 duizend stadslandbouwers dat de hoofdstad van Ecuador (Quito) er een pak groener uitziet. Tegelijk zorgt ze ervoor dat haar stadgenoten kunnen smullen van haar verse en veilige groenten.

De kortste weg tussen veld en vork vind je bij de stadslandbouwers van Quito. Sinds 2002 organiseert de stad Quito het stadslandbouwprogramma AGRUPAR. Ondertussen zijn er niet minder dan 1,4 duizend stadslandbouwers. Sommigen telen hun groenten en fruit in hun eigen tuin, anderen delen hun stadsboerderijtje met een groep.

Stadslandbouwer Dora is tevreden:

“Voor mij vormt het een extra bron van inkomsten. Ik verkoop mijn oogst aan mensen uit de buurt. Zij vertellen mij dat mijn groenten en fruit heel anders zijn dan wat ze voorheen aten. Ze vinden de kleur en de smaak intenser. Bovendien blijven de groenten langer goed. Om de prijzen te bepalen, gebruik ik de prijslijst van Conquito. Soms liggen die prijzen hoger dan wat je gewoonlijk betaald voor niet-biologische groenten, maar dat vinden mijn klanten niet erg. Ze betalen graag een beetje extra voor een lange houdbaarheid en een goede kwaliteit.”

Ook is stadslandbouw meer dan een bron van gezond eten en extra inkomen. De tuinen vormen ook eilandjes van groen in de grijze stad.

Straf hé

hoe Dora zich inzet voor een groener en gezonder Quito?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift