top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

José Velasquez

José Velasquez

Bolivia amigosmmb.org/index.html

José Velasquez is het gezicht van Mano a Mano Bolivia. Samen met zijn team strijdt hij voor de rechten van de benadeelde Bolivianen in afgelegen en verwaarloosde dorpjes.

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
4de Pijler
Het Vierde Pijler steunpunt biedt ondersteuning aan iedereen die vanuit Vlaanderen met een eigen ontwikkelingsproject bezig is.
changemaker delen

José vecht voor de ‘tweederangs’-Bolivianen

Het gezicht van organisatie Mano a Mano Bolivia is iemand met een passie om ongelijkheid op het platteland in Bolivia uit te roeien. José Vasquez en de organisatie gaan daar waar niemand anders een ontwikkelingsproject wil realiseren: de afgelegen en verwaarloosde dorpjes van Bolivia.

In Bolivia worden de inwoners van afgelegen en verwaarloosde dorpjes vaak gezien als tweederangsburgers. Voor hen gelden amper rechten. Hun rechten op onderwijs, gezondheid, arbeid en ontwikkeling worden door hun minder evidente woonplaats constant in gevaar gebracht.

José probeert de omstandigheden voor deze ‘tweederangs’-Bolivianen 180 graden te draaien. Onder zijn bezielde leiding en de hulp van vele vrijwilligers heeft de organisatie 170 klinieken gebouwd, 65 scholen opgericht en evenveel zandwegen aangelegd. Naast de algemene positieve effecten van deze projecten, hebben ze er ook voor gezorgd dat mensen samen leerden om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen.

We kunnen besluiten dat de aanpak van José werkt. Samen met Mano a Mano Bolivia maakt hij het verschil.

Straf hé

hoe José zich inzet voor de Bolivianen?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift