top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Redemptah Sophie Anyango Otieno

Redemptah Sophie Anyango Otieno

Kenia www.imanibelgium.org/

Sophie werkt voor het Imbeke Charitable Trust in Oyugis, Kenia. Op deze manier engageert ze zich voor verscheidene vrouwengroepen en een betere gemeenschap.

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
4de Pijler
Het Vierde Pijler steunpunt biedt ondersteuning aan iedereen die vanuit Vlaanderen met een eigen ontwikkelingsproject bezig is.
changemaker delen

Sophie engageert zich voor een betere gemeenschap in Kenia

Meebouwen aan een gemeenschap waarin alle mensen waardig leven en kunnen deelnemen aan ontwikkeling, ongeacht hun sociale status of geslacht. Met een focus op zelfontwikkeling en zelfstandigheid. Dat is wat Sophie wil betekenen voor haar gemeenschap.  

Toen we Sophie vroegen wat haar dreef om zich in te zetten voor de mensen in de dorpen, leek dit voor haar overbodig. Sophie groeide op in een warm gezin met enige welstand en kreeg de uitzonderlijke kans om te studeren. Zowel vader als moeder leerden hun kinderen begaan te zijn met het lot van mensen die minder goed gesteld zijn.  Een zwerver, bedelaar of iemand in nood klopte nooit tevergeefs bij hen aan.

Samen met haar man stampte Sophie een transportbedrijfje uit de grond. Daarbij kwam haar kennis van boekhouding en management goed van pas. Van de ene op de andere dag kwam ze van de hemel in de hel terecht toen haar man plots stierf. Ze verloor zowat alles waar ze zo hard voor gewerkt had. Wat volgde waren zware tijden voor haar en de kinderen. Tijdens deze zwarte periode ondervond ze dat zoveel vrouwen dezelfde strijd streden als zijzelf. Om die reden engageerde ze zichzelf als vrijwilligster in verschillende vrouwengroepen. Haar engagement, kennis en inzet maakten haar gerespecteerd in de regio.

Sedert 2009 werkt Sophie samen met vzw Imani Belgium. Vijf jaar later werd ze eveneens betrokken als voltijdse kracht bij hun Imbeke opleidingscentrum in Oyugis. Hier leidt Sophie met veel toewijding de programma’s in goede banen, waarop ze de toeverlaat werd van meer dan tien vrouwengroepen.

Straf hé

hoe Sophie zich engageert voor haar gemeenschap?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift