top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Alassane Amadou Samba Dieng

Alassane Amadou Samba Dieng

Senegal eenhartvoorsenegal.be/

Een Hart Voor Senegal vzw stelt Alex Dieng voor als changemaker voor het mooie project in Bay Dëkk. Momenteel zijn de drie kleuterklasjes en zes lokalen voor de lagere graad in gebruik en bijna volledig afgewerkt. In de negen klasjes zitten momenteel 810 leerlingen waarvan er 540 een meter of peter hebben in België.

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
4de Pijler
Het Vierde Pijler steunpunt biedt ondersteuning aan iedereen die vanuit Vlaanderen met een eigen ontwikkelingsproject bezig is.
changemaker delen

Alex Dieng als vertrouwens- en contactpersoon aan het bouwproject van het schooltje in Bay Dëkk

Alessane, kortweg Alex, Amadou Samba Dieng is al enkel jaren de vertrouwens- en contactpersoon van het project in Bay Dëkk, Mbour-Senegal van Een Hart Voor Senegal vzw. Zelf werd hij geboren in de zeer arme achterbuurt van de stad Mbour (650.000 inwoners), nu 47 jaar later heeft hij zich geprofileerd als een zeer betrouwbare medewerker aan het bouwproject van het schooltje in Bay Dëkk. Een bouwproject opgestart door de vzw Een Hart Voor Senegal.

Hij kreeg de kans van zijn ouders om naar school te zijn, werkte hard tijdens zijn weinig vrije tijd om zijn ouders aan het nodige inkomen te helpen om de studies te bekostigen. Met brio beëindigde hij zijn studies in het College als gids/chauffeur voor de toeristen. Bijna dagelijks begeleidt hij toeristen, en hij maakt tijd voor het bouwproject. Door zijn harde werk, getrouwd met twee vrouwen, met beiden elf kinderen in totaal, kon hij voor Senegalese normen een degelijke woonst verwerven.

In de wijk begonnen een aantal Belgische families een kleuterschooltje te bouwen, waar iedereen met volle verwondering naar keek: wat komen die Belgen hier doen…

Al gauw schaarde de ganse buurt zich achter dit project, en ook kinderen van Alex vonden hun weg naar het schooltje. Een buurtcomité werd opgericht, Alex was erbij; het Comité de Gestion zocht naar een afgevaardigde, Alex was erbij …

Door zijn positieve ingesteldheid en verantwoordelijkheidszin kwam hij snel in het vizier van EHVS en de schooldirectie. Alex was er altijd wanneer er moest gewerkt worden, want zijn eigen background kennende, beseft hij dat onderwijs noodzakelijk is om voor je gezin te zorgen.

EHVS twijfelde dan ook niet lang hem te vragen een handje toe te steken in de vzw, als onafhankelijk raadslid, en ons zo op de hoogte te houden van de vorderingen en problemen op school. De bouw vordert uitstekend, mede door de opvolging van Alex. Hij is ondertussen uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de werking van de vzw. Hij bezorgt ons de prijsoffertes, houdt contact met de lokale ondernemers, kijkt mee naar het financiële plaatje van de schoolgelden en bouwwerken.

Alex zijn onze ogen in Senegal op het project, bovendien vindt hij het niet meer dan normaal dat hij iets kan terug doen voor de geboden kansen aan zijn kinderen.

Een Hart Voor Senegal vzw stelt dan Alex Dieng ook voor als changemaker voor het mooie project in Bay Dëkk. Momenteel zijn de drie kleuterklasjes en zes lokalen voor de lagere graad in gebruik en bijna volledig afgewerkt. In de negen klasjes zitten momenteel 810 leerlingen waarvan er 540 een meter of peter hebben in België.

Zonder Alex zou dit niet kunnen verwezenlijkt zijn!

Straf hé

Hoe Alex zich inzet voor onderwijs in Senegal?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift