top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Mahama Fuseini

Mahama Fuseini

Ghana lifeschoolghana.wordpress.com/

Mahama Fuseini, Fuzzy, brengt met de Lifeschool verandering in de regio Central Gonja. Scholen krijgen computers, ziekenhuizen bedden, de jongeren kunnen studeren, de armsten krijgen zorg, ... 

 

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
4de Pijler
Het Vierde Pijler steunpunt biedt ondersteuning aan iedereen die vanuit Vlaanderen met een eigen ontwikkelingsproject bezig is.
changemaker delen

Fuzzy zorgt voor verandering, voor vooruitgang

Wie is er in staat om, als zijn hele bezit maar 100 NGC of pakweg 20 euro bedraagt, dat integraal te geven aan iemand die dringend medische hulp nodig heeft? 

“Allah zorgt er wel voor dat ik opnieuw aan geld geraak,” zegt hij dan als er gevraagd wordt hij nu verder moet.

Dit is maar een kleine illustratie van zijn grenzeloos mededogen en onvoorwaardelijke gulheid. Fuzzy staat voor iedereen klaar met raad en daad, hij weet mensen hoop te geven, moed in te spreken, mogelijkheden te bieden. Hij tilt werkelijk zijn hele community – de bewoners van Central Gonja, een gebied dat vlotjes de oppervlakte bestrijkt van de provincie West-Vlaanderen- uit de uitzichtloosheid. 

Hij is overal, vandaar ook één van zijn roepnamen 'MTN', een Ghanese telefoonmaatschappij met als baseline 'Brings you everywhere'!  Ghanezen zijn dol op namen geven. Je kan er ontelbare opgespeld krijgen in de loop van je leven.

In een mum van tijd kan Fuzzy zijn gigantische netwerk activeren voor iets of iemand. En hij kan on-ge-loof-lijk pràten... praten tot je bijna zou smeken dat hij zwijgt en dat je bij Allah zweert dat je het begrepen hebt en/of dat je zal doen wat hij vraagt. Maar deze onvermoeibare redenaar maakt wel dat we met PoweredbyLove, Lifeschool Ghana, toegang hebben tot de hogere regionen van zowel het lokale traditionele bestuursniveau als van de overheid. Ondertussen zien de mensen hoe hij met Lifeschool traag maar gestaag verandering brengt in de regio: scholen krijgen computers, ziekenhuizen bedden, de jongeren kunnen studeren, de armsten krijgen zorg...

 

Straf hé

Hoe Mahama Fuseini met zo weinig zo veel doet?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift