top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Toribia Chavez

Toribia Chavez

Guatemala

Toribia is de voorzitster van ASDECOHUE in Guatemala waarin ze vecht voor de (inheemse) vrouwenrechten, gelijke vertegenwoordiging, participatie vrouwen in organisaties en de preventie van huishoudelijk geweld.

Steun onze changemakers

En maak mee het verschil

Doe een gift
Trias
Trias verbindt en versterkt wereldwijd ondernemende mensen en organisaties. De ngo verandert samenlevingen door mensen een stem te geven.
changemaker delen

Toribia bouwt aan een inclusiever Guatemala

Toribia verdedigt de rechten van inheemse vrouwen in Guatemala. Als leidersfiguur strijdt ze voor de vertegenwoordiging van vrouwen in de Guatemalteekse samenleving op alle niveaus en domeinen. Ook speelt ze een sterke rol in de preventie van huiselijk geweld.

“We moeten allemaal vooruitgaan en niemand achterlaten.”

Dat is hoe Toribia verandering ziet en waarom zij een echte changemaker is.

Als kind werd Toribia geconfronteerd met huiselijk geweld. Ze wou niet dat de geschiedenis zich herhaalde. Daarom vindt ze het heel belangrijk dat haar partner haar op gelijke voet behandelt en haar kinderen opgroeien in een warm nest.

Omdat zij haar leven positief kon veranderen, gelooft ze er steevast in dat andere vrouwen dit ook kunnen. Ze is een inspiratie voor anderen: ze werd verkozen door haar gemeenschap als leider van ASDECOHUE. Een organisatie die zich richt op de economische ontwikkeling van de regio Huehuetenango en ondersteund wordt door Trias.

Als leidersfiguur wil ze anderen er van overtuigen dat je op elk moment in je leven een andere weg kan inslaan. Dit doet ze door haar eigen ervaringen te delen met ASDECOHUE en haar vrouwengroep Tejedoras del Futuro; als getuige van huiselijk geweld, maar ook als inheemse vrouw die niet altijd de financiële middelen had. Ze laat duidelijk haar stem weerklinken in de Guatemalteekse samenleving.

Zo vindt ze het cruciaal dat de organisatie ASDECOHUE inclusiever wordt:

“Vrouwen moeten vertegenwoordigd worden in ASDECOHUE. Meer nog, vrouwen zijn dé spilfiguren van de samenleving en daarom moeten wij, als vrouwen, de macht hebben om de belangen van iedereen te verdedigen.”

Hoe verdedigt ze deze belangen? Ze geeft trainingen, ontwikkeld door Trias, rond inclusie en zelfvertrouwen aan haar vrouwengroep. Zo overtuigt ze vrouwen dat ze meer in hun mars hebben dan ze denken en ze écht hun stem moeten laten horen.

Straf hé

hoe Toribia zich inzet voor de rechten van inheemse vrouwen?

Met jouw bijdrage blijven changemakers zich inzetten voor een betere wereld waarin niemand achterblijft. Kies zelf hoeveel je wil geven.

Doe een gift