top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Congolese changemakers op bezoek

Tijdens de campagneweek van 1 tot 13 november zijn changemakers Passy en Thaïs op bezoek in België. Passy verdedigt met haar organisatie Aidprofen vrouwenrechten in Congo. Met Radio Maendeleo geeft Thaïs Congolezen een stem aan het volk.

Wat doen Passy en Thaïs precies? Wat drijft hen om - in niet zo'n evidente omstandigheden - hun werk te doen? Waarom zijn changemakers zo belangrijk? Ze vertellen je heel graag hun verhaal.

Thaïs geeft met Radio Maendeleo Congolezen een stem

Thaïs is de directeur van Radio Maendeleo in Bukavu, Zuid-Kivu. Met de radiozender geeft hij een stem aan lokale gemeenschappen en ngo’s. Met politieke debatten informeert hij de mensen over de verkiezingen en hun rechten. Hij geeft Congolese jongeren zendtijd én een forum om hun stem te laten horen.

Passy verdedigt met Aidprofen vrouwenrechten in Congo

Passy staat aan het hoofd van Aidprofen, een ngo die opkomt voor vrouwenrechten. Ze begeleidt ook vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Haar doel: het politieke engagement van jongeren en vrouwen vergroten. Zo worden ze weerbaarder en kunnen ze beter voor zichzelf opkomen.

Nodig een changemaker uit

Nodig Passy of Thaïs uit in jouw gemeente tussen 1 en 13 november. Organiseer een inspirerende avond met enthousiaste mensen. Of voor ga voor een originele activiteit in samenwerking met Femma of de lokale radio. Om de verhalen van Passy en Thaïs voldoende tot hun recht te laten komen, komen korte intermezzo's zoals de inleiding bij een film of een bezoek op een verkoopsactie niet in aanmerking.

Wil je Passy en Thaïs graag ontvangen? 
Vul dit formulier in en stuur het terug naar campagne@11.be.
Wij bekijken of je activiteit in de planning past en laten je zo snel mogelijk iets weten.