top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Vraag aan onze politici om changemakers wereldwijd te steunen.

Changemakers streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze doen dat elk op hun eigen manier. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door grote multinationals en ga zo maar door. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. Steeds meer komt de vrijheid van meningsuiting onder druk te staan. Wetten maken het ngo’s of vakbonden erg moeilijk, bijvoorbeeld om financiering te ontvangen of activiteiten te organiseren. Kritische stemmen worden als crimineel bestempeld. En ook het fysieke en digitale geweld neemt toe.

Met onze grote standbeeldenstunt vestigen we aandacht op de bedreiging van het middenveld wereldwijd.
Changemakers moeten een stem in het debat krijgen. Daarom vragen we aan onze politici om hen maximaal te beschermen. Zo voelen ze zich gesteund in hun acties voor meer mensenrechten, democratie en een duurzame toekomst.

Wat gaan we doen? Op dinsdagavond 22 oktober en woensdagochtend 23 oktober willen we Vlaanderen en Brussel verrassen met zoveel mogelijk geknevelde standbeelden. Die dragen onze campagneboodschap: Ondersteun changemakers, leg hen niet het zwijgen op. 

 

Acción Ecológica strijdt voor het behoud van de Amazone en haar bewoners

Acción Ecológica is één van de bekendste milieuorganisatie in Ecuador. Deze partner van 11.11.11 komt op voor de bescherming van de natuur en mensenrechten. 

Acción Ecológica kiest altijd voor vreedzame en vaak ludieke acties. Toch probeerde de Ecuadoriaanse overheid tot tweemaal toe om de organisatie op te doeken. Elke keer slaagde Acción Ecológica erin om dat te voorkomen. De organisatie ondernam daarvoor juridische acties. Maar Acción Ecológica kon ook rekenen op de steun van personen en organisaties uit de hele wereld.

Door die internationale banden en door de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Acción Ecológica bestaat de organisatie nog steeds. Alle pogingen van de regering om haar op te doeken, mislukten.