top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Vraag aan onze politici om changemakers wereldwijd te steunen.

Changemakers streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze doen dat elk op hun eigen manier. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door grote multinationals en ga zo maar door. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. Steeds meer komt de vrijheid voor meningsuiting onder druk te staan. Via restrictieve wetten wordt het moeilijker om ngo’s of vakbonden te registreren, om financiering te ontvangen of om activiteiten te organiseren. Kritische stemmen worden gestigmatiseerd en gecriminaliseerd en ook het fysieke en digitale geweld neemt toe.

Met onze grote standbeeldenstunt vestigen we aandacht op deze krimpende ruimte voor het middenveld wereldwijd.
Changemakers moeten een stem in het debat krijgen. Daarom vragen we aan onze politici om hen maximaal te beschermen zodat ze zich gesteund voelen in hun acties voor meer mensenrechten, democratie en een duurzame toekomst.

Doe jij ook mee aan onze campagnestunt? Kruis dan dinsdagavond 22 oktober aan in je agenda en vul hier je gegevens in. Je ontvangt binnenkort meer informatie per mail én een gratis kant-en-klaar actiepakket.   

Acción Ecológica strijdt voor het behoud van de Amazone en haar bewoners

Acción Ecológica is een partner van 11.11.11 en één van de meest gekende milieuorganisatie in Ecuador. Ze komt op voor de bescherming van de natuur en mensenrechten. 
Ondanks hun vreedzame en vaak ludieke acties probeerde de Ecuadoriaanse overheid tot tweemaal toe om de organisatie te sluiten. Elke keer slaagde Acción Ecológica erin om de poging tot sluiting te dwarsbomen. Het ondernam daarvoor juridische acties, maar kon ook rekenen op de internationale solidariteit van personen en organisaties uit de hele wereld. Haar internationale connecties, haar veerkracht en doorzettingsvermogen maakten dat de regeringen uiteindelijk hun pogingen moesten staken.

Meedoen is eenvoudig

Kruis dinsdagavond 22 oktober aan in je agenda en vul hier je gegevens in.
Je ontvangt binnenkort meer informatie per mail én een gratis kant-en-klaar actiepakket.