top
ChangemakersWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuws
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Aanbod basisonderwijs

Ga met je klas of school aan de slag rond changemakers, het campagnethema van 11.11.11. Afhankelijk van de tijd die je hebt, kan je voor een bepaalde activiteit of les kiezen.

Voor elk wat wils

  • Hoekenwerk: Laat je leerlingen op een actieve manier de sprekende en krachtige verhalen van changemakers ontdekken. Via een filmpje, foto's en opdrachten komen ze meer te weten over hun changemaker.
  • Digitaal magazine WaW - werk aan de wereld (Studio Globo): De oktobereditie van WaW staat volledig in het teken van changemakers. In dit digitaal magazine vind je lestips voor alle graden en interessant digitaal lesmateriaal voor in de klas.
  • Film 'Binti': De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Schuilend in een boomhut ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden. Binti helpt Elias al vloggend met zijn Red de Okapi Club.
  • Lestip: Filosoferen over changemakers (Djapo): Tijdens een filosofisch gesprek onderzoeken kinderen het concept 'changemaker'. Ze geven argumenten om hun standpunt over een changemaker kracht bij te zetten.

Ontdek hier het volledige aanbod voor het basisonderwijs.