top
ChangemakersWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuws
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Aanbod secundair onderwijs

Ga met je klas of school aan de slag rond het campagnethema changemakers. Afhankelijk van de tijd die je hebt, kan je voor een bepaalde activiteit of les kiezen.

Voor elk wat wils

Spel 1 tegen allen - Be part of the change

Alleen door samenwerking kan je tot 'change' komen. Dat ontdekken jouw leerlingen tijdens dit spel. ​De kunst bestaat erin om goed samen te werken. Zo kan elke groep leerlingen de uitdagingen aanpakken en oplossen. Tijdens het spel ontdekken jongeren verschillende changemakerverhalen. Ze maken kennis met Passy, Thaïs, Red, Awad en Esperanza. Zo leren ze hoe sterke bewegingen en mensen samen de wereld rechtvaardiger en meer solidair maken.  

  • Doelgroep: leerlingen secundair onderwijs (en jeugdbewegingen)
  • Inhoud: speldoos met 43 uitdagingenskaarten en spelhandleiding, 25 changemakersstickers en campagne-affiches 
  • Prijs: 5 euro (incl. verzendingskosten)
  • Te bestellen via de webwinkel op deze website
  • Meer info en de filmpjes die bij het spel horen, vind je in ons overzicht.

Gevarieerd filmaanbod

Breng de verhalen van changemakers in jouw klas met een van onze straffe films:

  • He named me Malala biedt een mooie inkijk in het leven van Malala Yousafzai, de jongste winnares van de Nobelprijs voor vrede. Malala's moed, vechtersmentaliteit en daadkracht werken aanstekelijk. Malala is activist voor onderwijs in Pakistan en voert campagne voor de rechten van kinderen over de hele wereld.
  • Ademloos is een pakkende Belgische documentaire over de strijd van mensen die leven in het puin van de asbestindustrie. De film toont hoe ze hun situatie proberen te veranderen. Leerlingen maken kennis met de asbestproblematiek in België en India en denken na over de verantwoordelijkheid van bedrijven.
  • Vuurkampioen toont hoe de jongeren van La Lucha hun lot in eigen handen nemen. Ze organiseren debatten, ijveren voor werk en proper drinkwater en maken zelf de straten schoon. Twee jaar lang documenteerde Roel Nollet samen met Champion en de jongeren van La Lucha de geweldloze strijd voor vrijheid in Congo.

>> Organiseer een vertoning van deze films.

Lestip: Creatief denken over changemakers - Djapo

In deze les leren leerlingen wat het concept changemaker betekent. Ze bedenken wat van iemand een changemaker maakt.

>> Download deze les gratis.

Fototentoonstelling - Raqqa, een stad die weer voorzichtig haar gezicht toont

Voor onze campagne trok fotograaf Tim Dirven naar de stad Raqqa in Syrië. Hij bezocht er partnerorganisatie Totol, een straffe changemaker. In de verwoeste stad Raqqa geeft ze nieuwe kansen aan de Syrische bevolking. Elke dag maken de bezielers van Totol het verschil voor de mensen die nog in de stad leven.