top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Changemakers Unite 28/09: lancering van onze changemakers-campagne

Markeer zaterdag 28 september in je agenda, want dan lanceren we onze campagne Changemakers in de Ancienne Belgique in Brussel.

Dit jaar gaan we met onze campagne naar het hart van 11.11.11: we zetten changemakers wereldwijd op een voetstuk, omdat ze meer dan ooit onder druk staan en meer dan ooit nodig zijn om verandering te brengen.  

Laat je inspireren door verhalen van nationale en internationale changemakers, straffe sprekers, muziek, interactieve sessies, ontzettend gemotiveerde vrijwilligers en al onze campagneplannen.  

Passy, Thaïs, Red, Esperanza, Awad… zijn changemakers die streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze doen dat elk op hun eigen manier. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door grote multinationals en ga zo maar door. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. Steeds meer komt de vrijheid van meningsuiting onder druk te staan.

Benieuwd wat zij doen om de wereld te veranderen? Schrijf 28 september alvast in je agenda!

Verwacht je aan een wervelend programma met verhalen en changemakers van over de hele wereld. Er is muziek, er zijn interactieve sessies en de nieuwe directeur van 11.11.11, Els Hertogen, spreekt jullie toe!

Bestel hier alvast je ticket

Programma

16u30 welkom

Dalilla Hermans - Keynote speaker

171016 DALILLAHERMANS 005 150Is auteur van Brief aan Cooper en de wereld en heeft er een missie van gemaakt polarisatie te overstijgen en terug op zoek te gaan naar dialoog tussen mensen, ongeacht hun origine.

 

 

 Passy Mubalama (Congo)

Passy Aidprofen WhatsApp Image 2019-05-08 at 18.30.19 150

Richtte in 2011 Aidprofen op, een ngo die vrouwenrechten verdedigt en de strijd aangaat tegen seksueel geweld. Haar doel: het politieke engagement van jongeren en vrouwen vergroten zodat ze weerbaarder worden en voor zichzelf opkomen.

 

Red Constantino (Filipijnen)

red kris vanslambrouck 150Directeur van ICSC (Institute for Climate and Sustainable Cities). Hij strijdt voor een vooruitstrevend klimaatbeleid en komt op voor schone en betaalbare energie voor iedereen. De organisatie werkt vanuit de Filipijnen en focust zich op de hele wereld.

 

 

Bie Vancraeynest

BieVancraeynest Bart Lasuy 150Is MO*columnist en coördinator van Vzw Toestand, een organisatie die leegstaande of vergeten gebouwen reactiveert tot tijdelijke en autonome socioculturele centra.

 

 

 

Tourist LeMC

Persfoto TOURIST 2 JesseWillems 150Is vandaag een van de populairste Belgische artiesten. Hij zet onze campagne kracht bij. We trokken met hem naar Congo om enkele changemakers te ontmoeten. Speciaal voor jou brengt hij enkele nummers.

 

Inspirerende slotspeech door onze nieuwe directeur Els Hertogen.
Moderatie door Francesca Vanthielen.

En nog veel meer ...

  • Opmerkelijke changemakerverhalen in onze speakers corners.
  • Foto-expo 'Raqqa, een stad die weer voorzichtig haar gezicht toont'. Over de kracht van changemakers in Syrië. Door de lens van De Morgen fotograaf Tim Dirven.
  • Expo Lectrr, cartoonist voor o.a. De Standaard.

18u30 einde

Praat gezellig na en stel ons al je vragen bij een lekker broodje en drankje.

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 28 september, 16u30 - 18u30

Waar? Ancienne Belgique

ab logo

Anspachlaan 110, 1000 Brussel. Eenvoudig te bereiken, alle info ontdek je hier.  

Ticket: 8 euro (drankje en eten inbegrepen!) 

 

Koop hier je ticket.