top
ChangemakersDoe meeWat en waaromDoe een gift
Video'sDownloadsNieuwsWebwinkel
0

Winkelmandje

Dit is het overzicht van je bestelling. Om verder te gaan moet je inloggen of registreren. Aantallen kan je daarna aanpassen.

Activisme in een wereld vol uitdagingen

In het kader van de campagne Changemakers nodigen 11.11.11, Amnesty International Vlaanderen en De Standaard op 25 oktober Kumi Naidoo uit. Schrijf je hier in. 

De Secretaris-Generaal van Amnesty International zal er praten over de globale uitdagingen waar we voor staan en hoe daar als activist mee om te gaan.

Enerzijds is er de wereldwijde krimpende ruimte van het middenveld. Steeds vaker komen mensenrechtenverdedigers onder druk te staan. Ze knokken in soms extreme omstandigheden voor verandering en een duurzame toekomst.

Tegelijkertijd staan er meer en meer echte changemakers op, mensen die ijveren voor een rechtvaardiger wereld. Hoe kunnen zij standhouden? Hoe kunnen ze die ruimte opeisen? 

Na zijn keynote speech gaat De Standaard Journalist Koen Vidal samen met Naidoo dieper in op enkele kwesties.

Over Kumi Naidoo

Als Secretaris-Generaal van Amnesty International leidt Kumi Naidoo mondiale campagnes om de rechten van mensen te verdedigen.

Naidoo was de eerste Afrikaan aan het hoofd van Greenpeace International (2009-2015). Na zijn gevecht met apartheid in Zuid-Afrika in de jaren '70 en '80 via the Helping Hands Youth organisation, was hij Secretaris-generaal van GCAP (Global call tot action against poverty) en van Civicus (een internationale alliantie voor burgerparticipatie).

Meer recent leidde hij de Global Call for Climate Action en was hij de launching director van Africans Rising for Peace, Justice and Dignity.

Vanaf 2018 is hij de negende Secretaris-Generaal van Amnesty International.

Praktisch

Wanneer?

  • Vrijdagavond 25 oktober
  • 20-22 uur

Waar?

  • KVS, zaal TOP
  • Lakensestraat 146
  • 1000 Brussel

Moderatie: Koen Vidal, De Standaard

Inkom: 5 euro aan de kassa.
Graag vooraf inschrijven om je plaats te reserveren.

Deze avond gaat door in het Engels.

Organisatie: 11.11.11 in samenwerking met Amnesty International Vlaanderen en met de Standaard.